Translate

четверг, 21 сентября 2017 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури ПТНЗ м. Запоріжжя

20 вересня 2017 року експертна творча група викладачів зарубіжної літератури м. Запоріжжя розпочала свою роботу в новому навчальному році. Засідання відбулося на базі ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей». Четверякова Лілія Іванівна, методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, проаналізувала роботу творчої групи протягом 2016-2017 навчального року і відмітила, що досягненням цього періоду стало видання методичних рекомендацій на тему: «Методична скарбничка з досвіду роботи експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури м. Запоріжжя». В цьому виданні були викладені методичні засади впровадження теорії розвитку критичного мислення на уроках зарубіжної літератури. Також в методичних матеріалах представлені конспекти уроків з використанням цього методу та уроки на основі компаративного аналізу.
Викладачі творчої групи обговорили методичні рекомендації МОН України щодо викладання зарубіжної літератури у 2017-2018 навчальному році. Голова групи Чигілейчик Жанна Миколаївна відзначила, що важливим у викладанні зарубіжної літератури в 2017-2018 навчальному році є компетентнісний підхід, який покликаний забезпечити соціалізацію учнів та їхню інтеграцію в сучасне суспільство, сформувати в них стійкі моральні принципи й світоглядні орієнтири.
Чигілейчик Жанна Миколаївна також ознайомила присутніх з планом
роботи групи на поточний навчальний рік. Наступне засідання планується в листопаді 2017 року на базі ДНЗ «Запорізький ПТКЛ», під час якого відбудеться позакласний захід за темою: «Світ художнього слова поетів “літературної відлиги”».

Бажаємо викладачам зарубіжної літератури подальших успіхів у роботі, натхнення, нових творчих пошуків!


Комментариев нет:

Отправить комментарий