Translate

понедельник, 10 июня 2019 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів фізичної культури "Олімп"


05 червня 2019 року на базі ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» відбулося засідання експертної творчої групи викладачів фізичної культури та керівників фізичного виховання м Мелітополя «Олімп». На засіданні обговорювались такі питання:
 -  підсумки зональних і обласних змагань;
- організація і проведення Всеукраїнського тестування фізичної підготовленості учнів;
- обмін досвідом щодо проведення туристичних походів, екскурсій в позаурочний час та під час канікул;
- перспективне планування роботи на 2019-2020 навчальний рік.
Голова експертної групи Трет'як М.В. підвела підсумки зональних і обласних змагань, висловила подяку керівникам фізичного виховання за допомогу в проведенні, суддівстві, відзначила, що успішно на обласних змаганнях виступали команда з волейболу (юнаки) ДНЗ «Мелітопольський БЦ ПТО» (І місце). На базі команди була створена збірна області для участі у Всеукраїнських змаганнях. Призові місця на обласних змаганнях посіли збірні:
-       ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» (шашки – ІІІ);
-       ДНЗ «Мелітопольський ПАЛ» (шахи – ІІ);
Секретар експертної творчої групи Чкан Є.Р. звернув увагу на те, що у зональних змаганнях беруть активну участь заклади професійної (професійно-технічної) освіти Мелітополя і Великої Білозерки.
Досвідом проведення тестування поділилася викладач фізичної культури Кравченко І.П., яка звернула увагу на умови і алгоритм проведення тестування. В ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» тестування фізичної підготовленості учнів проводять на місцевому стадіоні «Спартак», де створені всі умови для занять легкою атлетикою.
Досвідом проведення туристичних походів, екскурсій, уроків-походів обмінялися викладачі фізичної культури ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Дубовік С.П., Трет'як М.В. У навчальний план введені уроки туризму, в училищі працюють гуртки пішохідного туризму. Викладачі Третяк М.В., Дубовік С.П. розповіли про походи-уроки (лісопарк, р. Молочна), багатоденний похід в межах Запорізької області (с. Богатир, Богатирське лісництво, Шелюгівське лісництво).
Рибін О.О., викладач ДНЗ «Мелітопольський БЦ ПТО», розповів про проведення обласного відкритого уроку в листопаді 2019 року. Він поділився планами проведення цього уроку. Учасники засідання виявили бажання відвідувати уроки та позакласні заходи своїх колег з метою надання методичної допомоги молодим викладачам та удосконалення власної майстерності.
Учасники експертної творчої групи ухвалили рішення щодо проведення туристичних уроків-зльотів, змагань з техніки пішохідного туризму між закладами професійної (професійно-технічної) освіти, надалі поєднувати уроки туризму з предметами українознавства.
Бажаємо успіхів у роботі всім викладачам фізичної культури та керівникам фізичного виховання!





Комментариев нет:

Отправить комментарий