Translate

пятница, 20 декабря 2019 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури м. Запоріжжя

12 грудня 2019 року на базі ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» відбулося засідання експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури м. Запоріжжя «Муза».
Формування художніх смаків людини є важливим моментом розвитку духовної культури. У системі залучення учнів профтехосвіти до багатств класичної літератури, розвитку художнього сприйняття навколишнього світу велике значення має позакласна робота. Чигілейчик Жанна Миколаївна, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, провела позакласний захід на тему «Ганс Крістіан Андерсен – представник датської літератури». В актовій залі панувала неповторна і піднесена атмосфера. Присутні дійсно поринули в атмосферу Данії: дізналися про виникнення країни, ознайомились з історією розвитку датської літератури з давнини до сьогодення, зазирнули в Копенгаген, Оденсе, дізналися про основні факти життя та творчості письменника.
Окрасою літературного свята стала інсценізація фрагментів казки «Снігова королева». Легендарну казку відомого майстра слова Ганса Крістіана Андерсена представлено в оригінальному художньому прочитанні, і це дає змогу оцінити новим поглядом твір данського казкаря. Учні не тільки вивчили матеріал, але й змогли вжитися в свої ролі, вільно орієнтувалися в загальному потоці інформації, проявили творчі здібності. Саме такі заходи створюють інтерес до художнього слова, формують високий рівень читацької культури, розвивають творчий потенціал учнів.
Викладачі зарубіжної літератури, учасники засідання творчої групи, відмітили високий методичний рівень проведення позакласного заходу та побажали Жанні Миколаївні подальших успіхів у роботі, натхнення, нових творчих пошуків.

  







Комментариев нет:

Отправить комментарий