Translate

пятница, 5 апреля 2024 г.

Засідання творчої групи "Рух - це життя!"

 

Під час дії воєнного стану актуальним є пошук адекватних шляхів та методів залучення учнівської молоді до занять фізичними вправами в умовах дистанційної освіти. Спортивні заняття сприяють психологічному розвантаженню, дають відчуття спокою та відволікають здобувачів освіти від тривожної повсякденності. Організація освітнього процесу на уроках фізичної культури в закладах професійної освіти в умовах війни має певні особливості: залежність від безпекової ситуації в області, необхідність поєднання практичних та теоретичних занять, використання сучасних інформаційних технологій та онлайн-контенту. Ключовою проблемою стає належна організація методичної роботи викладачів, які несуть відповідальність за фізичний розвиток, психологічну підтримку та патріотичне виховання молодого покоління.

          4 квітня 2024 року відбулося чергове засідання експертної творчої групи викладачів фізичної культури та керівників фізичного виховання
м. Запоріжжя «Рух – це життя» за допомогою Google Meet. Керівник групи Олександр Попель ознайомив присутніх з планом проведення засідання та звернувся з пропозицією до викладачів поділитися власним досвідом проведення уроків предмету «Фізична культура» під час дистанційного навчання. Викладачі обговорили шляхи та методи залучення здобувачів освіти до занять фізичними вправами в умовах воєнного стану, а також новий формат проведення занять, який був би корисним з точки зору рухової активності учнів, безпечним та цікавим для молоді. Керівник групи Олександр Попель зосередив увагу присутніх на підготовці нового збірника методичних рекомендацій щодо проведення уроків фізичної культури (варіативний модуль «Легка атлетика»). Збірник заплановано видати в червні 2024 року.

          Методист НМЦ ПТО у ЗО Лілія Четверякова відзначила, що у цей непростий час є важливим створення безпечного, комфортного психологічного середовища для здобувачів освіти і викладачів ЗП(ПТ)О. Бажаємо успіхів, нескінченної життєвої енергії викладачам фізичної культури, керівникам фізичного виховання! Перемоги і мира всім нам!

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий