Translate

среда, 19 июня 2024 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів іноземної мови м. Запоріжжя

 18   червня 2024 року за допомогою сервісу Google Meet відбулося підсумкове засідання експертної творчої групи викладачів іноземної мови м. Запоріжжя «Partners in Teaching». На порядку денному важливі питання:

1. Підсумки роботи експертної творчої групи за 2023-2024 н.р..

2. Обговорення результатів проведення обласного конкурсу з англійської мови «Reading is My Superpower» серед здобувачів освіти ЗП(ПТ)О.

3. Визначення основних напрямів роботи творчої групи на 2024-2025 н.р.

Голова творчої групи Вікторія Швецова проаналізувала роботу творчої експертної групи викладачів іноземної мови ЗП(ПТ)О
м. Запоріжжя за 2023-2024 н.р. Викладачі працювали над методичною темою «Формування ключових та предметних компетентностей здобувачів освіти на уроках іноземної мови шляхом упровадження новітніх технологій». Головним досягненням групи є випуск методичного збірника «Сучасний урок іноземної мови  в контексті компетентнісної освіти» (з досвіду роботи експертної творчої групи викладачів іноземної мови закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Запоріжжя)».

Методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова підбила підсумки результатів проведення обласного конкурсу «Reading is My Superpower» акцентувала увагу на необхідності організації таких масових заходів, які об’єднують учнів та викладачів, на теми, цікаві та корисні здобувачам освіти в умовах сьогодення.

Активно пройшло обговорення організації та формату проведення нового обласного конкурсу у 2024-2025 навчальному році.

Бажаємо всім викладачам іноземної мови творчої енергії, нових перемог, благополуччя, миру!






четверг, 13 июня 2024 г.

Засідання творчої групи "Берегиня"

 

11 червня 2024 року відбулося підсумкове засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури м. Запоріжжя «Берегиня» за допомогою платформи Zoom. У навчальному році члени групи розпочали роботу над темою «Реалізація компетентнісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності». На порядку денному важливі питання:

1. Виступ на тему: «Формування soft skils (м’яких навичок) під час викладання дисциплін мовно-літературної галузі».

2. Виступ на тему «Цікаві застосунки для використання на уроках літератури».

3. Звіт про роботу творчої групи викладачів української мови та літератури
м. Запоріжжя «Берегиня» за 2023-2024 н.р.

4. Перспективний план роботи на 2024-2025 н.р.

          Засідання групи відкрила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка зазначила, що діяльність експертної творчої групи спрямована на розвиток професійної майстерності викладачів, збагачення їхньої індивідуальної творчої лабораторії з метою ефективності роботи з учнівською молоддю.

Викладачка ДНЗ «Запорізький Правобережний професійний ліцей»
Наталія Черевко виступила з інформацією на тему: «Формування soft skils (м’яких навичок) під час викладання дисциплін мовно-літературної галузі». Пані Наталія окреслила класифікацію навичок для життя, запропонувала інструменти, прийоми, техніки розвитку м`яких навичок.

Керівник групи Наталія Нестеренко поділилася інформацією про корисні застосунки на уроках літератури. Вона запропонувала свої наробки з використання штучного інтелекту, порекомендувала сайти для створення відео, малюнків, генерації текстів, двовзорів, запропонувала варіанти завдань для учнів.

Керівник групи Наталія Нестеренко донесла інформацію про підсумки роботи творчої групи за 2023-2024 н.р.. Учасників засідання було поінформовано щодо різних аспектів роботи творчої групи (участь у підготовці та проведенні обласних масових заходів, виступи на обласних семінарах, вебінарах, створення публікацій у науково-методичних виданнях). Пані Наталія відзначила, що результатом роботи є методичний збірник на тему «Реалізація компетентісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності».

Учасникам заходу було запропоновано обмін думками щодо перспективного плану роботи творчої групи на 2024/2025 навчальний рік. Керівник групи запропонувала продовжити роботу над методичною темою «Реалізація компетентісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності».

          Методист НМЦ ПТО у ЗО Лілія Четверякова подякувала колегам за співпрацю та зазначила, що головне для сучасного педагога – це бажання бути відкритим для змін, експериментувати, упроваджуючи в освітній процес інноваційні технології для досягнення максимального результату.

Бажаємо успіхів, натхнення, нових звершень викладачам експертної творчої групи «Берегиня», а також усім викладачам української мови та літератури! Мира всім нам!

 















суббота, 1 июня 2024 г.

Моє планування

 

ПЛАН

роботи методиста НМЦ ПТО у Запорізькій області

Лілії Четверякової

на червень 2024 року

 

№ з/п

Заходи

ТИЖНІ

03 -07

10-14

17-

21

24-28

 

1

2

3

4

5

6

7

1

Підготовка та проведення підсумкових засідань експертних творчих груп

+

+

+

+

 

2

Підготовка збірника есе здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти області (за підсумками обласного конкурсу есе)

 

+

+

 

 

3

Підготовка методичних рекомендацій  експертних творчих груп: «Муза», «Рух-це життя», «Борисфен».

+

+

+

+

 

4

Підготовка звіту про роботу за 2023-2024 н.р.

 

+

 

 

 

5

Аналіз звітів керівників експертних творчих груп за 2023-2024 н.р.

 

 

+

+

 

6

Надання консультацій щодо викладання предметів «Історія України», «Зарубіжна література» у 2023-2024 навчальному році

+

+

+

+

 

7

Опрацювання нормативно-правової бази з питань …..

+

+

+

+

 

8

Участь у вебінарах, конференціях…..

 

+

+

+

 

9

Надання матеріалу на сайт НМЦ ПТО у Запорізькій області.

 

+

+

+

 

10

Розміщення матеріалів у власному блозі

+

+

+

+

 

11

Надання інформації в Google classroom для викладачів предметів «Українська мова та література», «Іноземна мова»

+

+

+

+