Translate

четверг, 13 июня 2024 г.

Засідання творчої групи "Берегиня"

 

11 червня 2024 року відбулося підсумкове засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури м. Запоріжжя «Берегиня» за допомогою платформи Zoom. У навчальному році члени групи розпочали роботу над темою «Реалізація компетентнісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності». На порядку денному важливі питання:

1. Виступ на тему: «Формування soft skils (м’яких навичок) під час викладання дисциплін мовно-літературної галузі».

2. Виступ на тему «Цікаві застосунки для використання на уроках літератури».

3. Звіт про роботу творчої групи викладачів української мови та літератури
м. Запоріжжя «Берегиня» за 2023-2024 н.р.

4. Перспективний план роботи на 2024-2025 н.р.

          Засідання групи відкрила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка зазначила, що діяльність експертної творчої групи спрямована на розвиток професійної майстерності викладачів, збагачення їхньої індивідуальної творчої лабораторії з метою ефективності роботи з учнівською молоддю.

Викладачка ДНЗ «Запорізький Правобережний професійний ліцей»
Наталія Черевко виступила з інформацією на тему: «Формування soft skils (м’яких навичок) під час викладання дисциплін мовно-літературної галузі». Пані Наталія окреслила класифікацію навичок для життя, запропонувала інструменти, прийоми, техніки розвитку м`яких навичок.

Керівник групи Наталія Нестеренко поділилася інформацією про корисні застосунки на уроках літератури. Вона запропонувала свої наробки з використання штучного інтелекту, порекомендувала сайти для створення відео, малюнків, генерації текстів, двовзорів, запропонувала варіанти завдань для учнів.

Керівник групи Наталія Нестеренко донесла інформацію про підсумки роботи творчої групи за 2023-2024 н.р.. Учасників засідання було поінформовано щодо різних аспектів роботи творчої групи (участь у підготовці та проведенні обласних масових заходів, виступи на обласних семінарах, вебінарах, створення публікацій у науково-методичних виданнях). Пані Наталія відзначила, що результатом роботи є методичний збірник на тему «Реалізація компетентісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності».

Учасникам заходу було запропоновано обмін думками щодо перспективного плану роботи творчої групи на 2024/2025 навчальний рік. Керівник групи запропонувала продовжити роботу над методичною темою «Реалізація компетентісного підходу на уроках словесності як вимога сучасності».

          Методист НМЦ ПТО у ЗО Лілія Четверякова подякувала колегам за співпрацю та зазначила, що головне для сучасного педагога – це бажання бути відкритим для змін, експериментувати, упроваджуючи в освітній процес інноваційні технології для досягнення максимального результату.

Бажаємо успіхів, натхнення, нових звершень викладачам експертної творчої групи «Берегиня», а також усім викладачам української мови та літератури! Мира всім нам!

 















Комментариев нет:

Отправить комментарий