Translate

понедельник, 10 октября 2016 г.

Обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури

5 жовтня 2016 року на базі ДНЗ «Мелітопольський торгово - професійний ліцей» був проведений обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури ПТНЗ Запорізької області.
Перед початком семінару перед викладачами виступила директор ліцею Волобуєва Є.Ю., яка розповіла про перспективи розвитку професійно-технічного навчального закладу в сучасних соціально-економічних умовах.
         Викладач Кардашова Н.Г., спеціаліст вищої категорії, провела відкритий урок з української літератури на тему: «Роздуми про щастя як особливу мить життя» (за новелою В.Винниченка «Момент»).
Наталя Григорівна вміло створила позитивну атмосферу на уроці. Це дало змогу учням добре засвоїти навчальний матеріал. Слід відзначити, що впродовж усього уроку викладач застосовувала різноманітні методи і форми роботи, зокрема евристична бесіда, вправи «Мікрофон», «Сенкан», «Продовжи висловлювання» «Читацький форум», «Так - Ні», «Цитатник з новели «Момент», Асоціативна схема «Життя», літературний диктант. Змістовно та цікаво пройшов міні-диспут на тему: «Що таке щастя?». Доречно були використані ІКТ. Урок проведено на високому методичному рівні.
Гнатенко С.А. поділилась своїм досвідом щодо використання інноваційних технологій на уроках української мови та літератури.
З інформацією щодо викладання української мови та української літератури у 2016-2017 навчальному році виступила методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Четверякова Л.І.
Учасник семінару із задоволенням взяли участь в проведенні психологічного тренінгу «Успішний вчитель». Практичний психолог ліцею Волобуєва О.С. розробила оригінальні завдання для викладачів української мови та літератури. 
На сторінці "Творча лабораторія педагогічних працівників ПТНЗ" розміщено конспект відкритого уроку викладача української літератури Кардашової Н.Г.








Комментариев нет:

Отправить комментарий