Translate

среда, 25 сентября 2019 г.

Засідання експертної творчої групи "Берегиня"



24 вересня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти відбулося засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури м. Запоріжжя «Берегиня». Члени групи працюють над новою темою: «Реалізація компетентнісного підходу на уроках української мови та літератури».
На порядку денному – актуальні методичні питання:
1.    Обговорення та затвердження плану роботи творчої групи на 2019-2020 навчальний рік.
2.    Визначення напрямків роботи експертної творчої групи за новою методичною темою.
3.    Опрацювання методичних рекомендацій у викладанні української мови та літератури в 2019-2020 н.р. Обговорення змін поурочно-тематичного планування уроків з української мови та літератури за новою програмою для 11-го класу.
4.    Обговорення окремих аспектів проведення обласного конкурсу бук трейлерів.
5.    Інформація щодо участі в обласному семінарі-практикумі викладачів української мови та літературі, зарубіжної літератури на тему «Розвиток творчих здібностей та активація пізнавальної діяльності здобувачів освіти на уроках  української мови і літератури в умовах  використання інноваційних технологій» (27 вересня 2019 року,
м. Бердянськ)
Учасники засідання проаналізували роботу експертної творчої групи за 2018-2019 н.р. і затвердили план роботи на поточний навчальний рік. Керівник групи Кокіна Ірина Анатоліївна виступила з повідомленням стосовно методичних рекомендацій МОН України щодо викладання української мови та літератури у 2019-2020 навчальному році.
Творча група визначила такі головні завдання:
1.    Вивчення теорії і методики впровадження інформаційних технологій навчання на уроках української мови та літератури.
2.    Використання активних та інтерактивних методів навчання на уроках української мови та літератури і в позаурочній діяльності.
3.    Створення банку методичних розробок уроків української мови та літератури з використанням інформаційних технологій навчання.
4.    Моделювання та апробація інтегрованих уроків.
5.    Узагальнення досвіду роботи викладачів з питань організації та проведення навчальних занять (в урочній і позаурочний час).
6.    Підготовка методичних рекомендацій на тему «Реалізація компетентнісного підходу на уроках української мови та літератури».

Бажаємо успіхів у роботі всім викладачам української мови та літератури!



Комментариев нет:

Отправить комментарий