Translate

пятница, 22 октября 2021 г.

Обласний конкурс історичних відеороликів

 




«Історія – скарбниця наших діянь, свідок минулого, приклад і повчання для сьогодення, застереження для майбутнього»

(Міґель де Сервантес Сааведра).

Минулого не зміниш і не повернеш, але воно не зникає безслідно. Минуле живе поряд із нами, і воно безцінне, його необхідно пам’ятати саме заради майбутнього.

21 жовтня 2021 року в онлайн режимі на платформі Zoom відбувся конкурс історичних відеороликів «Без права на забуття» серед здобувачів  професійної (професійно-технічної) освіти області.

Мета конкурсу: поглиблення, зміцнення і розширення діапазону знань учнів; розвитку творчих здібностей, активізації та стимулювання творчої ініціативи викладачів історії; створення сприятливих умов для формування духовно багатої особистості, здатної орієнтуватися в основних закономірностях і тенденціях історичного процесу в просторі і часі.
У конкурсі взяли участь 23 здобувача освіти із 21 закладу професійної (професійно-технічної) освіти області. Учасників конкурсу привітала методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка відзначила, що теперішні досягнення учнів є початком довгого шляху інтелектуальної, творчої діяльності. Учні продемонстрували власний погляд на історичні події, явища та процеси. Кожна робота - це історичне дослідження, яке містить розповідь про трагічну сторінку історії країни, міста, селища, родини, а також аналіз впливу великих історичних подій на життя окремих людей. Захід показав належний рівень учнівських робіт, уміння учнів захищати власну точку зору, вести дискусію. Саме на таких заходах формується історичний світогляд, усвідомлення того, що існує велика кількість точок зору на ті події, які з першого погляду здаються однозначними; сприймання єдності власної долі з долею своєї країни.

Бажаємо всім учасникам конкурсу нових успіхів, творчості і натхнення!


 












1 комментарий:

  1. Man's Titanium bracelet - Stainless Steel
    This bracelet provides a unique titanium teeth k9 wrist-like connection for the wrist-like titanium easy flux 125 amp welder object that protects titanium gr 2 the wrist t fal titanium from any external force. It is omega titanium a simple design,

    ОтветитьУдалить