Translate

понедельник, 8 ноября 2021 г.

Семінар викладачів фізичної культури та керівників фізичного виховання

 

  


 Модернізація освіти спонукає до пошуку нових освітніх і виховних технологій, до впровадження нетрадиційних форм і методів навчання та виховання. Значне місце приділяється впровадженню в освітній процес інноваційних технологій, орієнтованих на перспективу розвитку нетрадиційних форм та систем оздоровлення, що допоможе здобувачам освіти встановити зв’язки з природою, навчитись керувати своїми емоціями, поведінкою, рухами, досягти гармонії між тілом і духом.

04 листопада 2021 року на платформі Zoom пройшов обласний семінар викладачів фізичної культури та керівників фізичного виховання за темою «Впровадження інноваційних технологій на уроках фізичної культури в закладах професійної освіти», в якому взяли участь 39 викладачів Запоріжжя та області. На початку семінару виступила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка зупинилась на необхідності виховання в учнів свідомого ставлення до фізичного розвитку, стану свого здоров'я.

            В ході семінару представлено педагогічний досвід викладача фізичної культури ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»
Сакальського Володимира на тему «
Застосування новітніх технологій як умова формування соціальних та професійних компетентностей здобувачів освіти. Ігрові технології». Викладачі подякували спікеру за змістовну презентацію.

            Керівник експертної творчої групи викладачів фізичної культури та керівників фізичного виховання м. Запоріжжя Олександр Попель ознайомив присутніх з новими методичними рекомендаціями щодо проведення уроків фізичної культури: варіативний модуль «Спортивні ігри» модуль «Футбол» (з досвіду роботи експертної творчої групи).

            Власним досвідом на тему «Мотивація формування відповідального ставлення до оздоровчої діяльності» поділилася викладачка
ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» Марина Шастало. Зацікавленість учасників семінару викликала доповідь Олександра Кусовського, викладача ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище»,  на тему «Інноваційні форми і методи роботи під час дистанційного навчання». Викладач зупинився   на тестових технологіях оцінювання знань здобувачів освіти за допомогою сервісу Google Classroom
.

              З досвідом роботи: «Використання інноваційних технологій як засіб підвищення мотивації здобувачів освіти до навчання на уроках фізичної культури» виступила викладач ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» Марина Ніколова.

            Учасники семінару взяли участь в роботі творчих груп у сесійних залах, обговорювали питання впровадження інформаційно-комункаційних  технологій на уроках фізичної культури, а також вимоги до сучасного уроку.

З інформацією щодо проведення обласних масових заходів у 2022 році виступила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Іванівна Четверякова.

Бажаємо всім викладачам фізичної культури здоровя, нових творчих успіхів!

 







Комментариев нет:

Отправить комментарий