Translate

пятница, 21 октября 2022 г.

Онлайн семінар викладачів іноземної мови закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області

 

Умови сьогодення визначаються нестабільністю, створену процесами реформування соціально-економічної та політичної структури суспільства, а також в результаті російської збройної агресії проти України. Сфера освіти, як і всі сфери життя суспільства, зазнала суттєвих змін в умовах воєнного стану. Сьогодні важливого значення набувають питання створення безпечного, комфортного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу. Зростаюча проблема у спілкуванні та співпраці між країнами і носіями різних мов, культурних традицій вимагає суттєвих змін у підході до викладання іноземних мов. Від сучасного закладу освіти вимагається запровадження нових технологій навчання, що забезпечують розвиток комунікативних, творчих і професійних компетенцій здобувачів освіти. Раціональне та вмотивоване використання методів навчання на уроках з іноземної мови вимагає креативного підходу з боку викладача.

20 жовтня 2022 року на платформі Zoom відбувся обласний семінар викладачів іноземної мови на тему «Сучасні тенденції викладання іноземної мови в закладах професійної (професійно-технічної) освіти». Головна мета заходу – розвивати потребу викладачів у методичній роботі, самоосвіті, вдосконаленні власної педагогічної майстерності; визначити шляхи підвищення професіоналізму викладачів іноземної мови. На початку семінару виступила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка відзначила, що незважаючи на складні умови, в яких знаходиться наша країна сьогодні, викладачі області здійснюють інноваційну освітню діяльність.

Учасники онлайн семінару обговорили такі питання:

1.    «Сучасні аспекти викладання англійської мови в закладах професійної (професійно-технічної) освіти» (Євгенія Василевська, викладач ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище»).

2. «Три «must have» методичного кейсу викладача іноземної мови» (Надія Сергієнко, викладач ДНЗ «Михайлівське вище професійне училище»).

3.       «Сучасні освітні тренди при викладанні іноземної мови в умовах змішаного навчання» (Еліна Романій, викладач ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту»).

4.       «Формування комунікативної компетентності на уроках іноземної мови за допомогою квестів» (Тетяна Біляєва, викладач
ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти»).

Учасники семінару брали активну участь в обговоренні питань, висловлювали власні думки щодо впровадження інноваційних технологій в організацію освітнього процесу.

Жваво пройшла дискусія «Я це роблю так» щодо комбінації сучасних методів навчання  на різних етапах уроку іноземної мови.

На завершення семінару методист Лілія Четверякова надала інформацію щодо проведення у наступному році обласного конкурсу публічних виступів у форматі TED talks на тему «Му philosophy for a happy life».

Захід пройшов у дружній атмосфері плідної співпраці. Бажаємо всім викладачам іноземної мови натхнення, творчості, успіхів у роботі, миру!

 












 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий