Translate

четверг, 22 февраля 2024 г.

Обласний онлайн семінар викладачів укранської мови та літератури, зарубіжної літератури

 

Дистанційне навчання – вже не нова організація освітнього процесу. Цей формат має свої переваги і недоліки, але в умовах сьогодення іноді є єдиним можливим варіантом. Онлайн уроки дозволяють не припиняти навчання і дають можливість здобувати освіту з будь-якої точки світу.

22 лютого 2024 року на платформі Zoom відбувся обласний семінар викладачів української мови та літератури, зарубіжної літератури на тему «Викладання української мови та літератури, зарубіжної літератури в умовах дистанційного та змішаного навчання». Головна мета заходу – розвиток професійної компетентності викладачів-філологів, вдосконалення педагогічної майстерності. На початку семінару виступила методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Лілія Четверякова, яка відзначила, що сучасна профтехосвіта потребує викладача, який здатен швидко адаптуватися до нових викликів, знаходити ефективні рішення проблем, що постають перед закладом освіти та суспільством.

          Інна Вевтоненко, викладач української мови та літератури
ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти», виступила з доповіддю на тему «Сучасні форми інноваційної діяльності викладача української мови та літератури в умовах відкритого інформаційного простору під час дистанційного навчання». Спікерка розкрила основні переваги сучасної дистанційної освіти, зупинилась на онлайн інструментах, які успішно використовує в професійній діяльності.

Власним досвідом на тему «Використання хмарних технологій під час викладання української мови та літератури в умовах дистанційного навчання». поділилася Надія Цьомкало, викладач української мови та літератури ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти». Викладачка зазначила, що хмарні освітні технології є потужним засобом підвищення мотивації учнів до навчання і зацікавленості предметом, формування навичок самостійної роботи, розвитку творчих здібностей.

Наталя Остапчук, викладачка української мови та літератури, зарубіжної літератури Федорівського центру професійної освіти, надала поради щодо проведення ефективного онлайн уроку. Головне питання: як організувати активну діяльність здобувачів освіти в умовах дистанційної освіти.

Викладачка української мови та літератури ДНЗ «Запорізький правобережний професійний ліцей» Наталія Черевко виступила з доповіддю «Три стратегії проведення ефективного уроку узагальнення та систематизації знань». Спікерка зосередила увагу присутніх на використанні методів і прийомів розвитку критичного мислення на підсумковому уроці.

Ільєнко О.В. викладачка української мови та літератури ДНЗ «Запорізький професійний ліцей автотранспорту», поділилася досвідом роботи з теми «Розвиток ключових компетентностей здобувачів освіти при вивченні теми «Практична риторика» в контексті дистанційного навчання».

З досвіду роботи щодо використання Facebook-сторінки на уроках словесності виступила Ірина Герасімова, викладачка української мови та літератури ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник».

На завершення семінару методист Лілія Четверякова надала інформацію щодо результатів проведення обласних масових заходів у поточному начальному році та зосередила увагу присутніх на підготовці до нового конкурсу есе серед здобувачів професійної освіти області.

 Семінар пройшов у дружній атмосфері плідної співпраці. Бажаємо всім викладачам української мови та літератури, зарубіжної літератури натхнення, творчості, успіхів у роботі, миру!

















Комментариев нет:

Отправить комментарий