Translate

пятница, 11 октября 2024 г.

Засідання творчої групи "Муза"

 

10 жовтня 2024 року відбулось засідання обласної експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури «Муза». Під час онлайн-зустрічі розглянуто наступні питання:

1. Викладання зарубіжної літератури в умовах воєнного стану.

2. Узгодження плану роботи експертної творчої групи «Муза» на 2024-2025 навчальний рік.

2. Визначення напрямків роботи експертної творчої групи.

3. Визначення теми та термінів формування збірника методичних рекомендацій обласної експертної творчої групи викладачів зарубіжної літератури «Муза» у 2025 році.

4. Обмін досвідом щодо використання цифрових інструментів на уроках зарубіжної літератури.

Засідання групи відкрила методист НМЦ ПТО у Запорізькій області
Лілія Четверякова, яка повідомила про те, що сьогодні в умовах війни важливого значення набувають питання створення безпечного психологічно комфортного освітнього середовища, але головним завданням також залишається забезпечення якості освіти.

Керівник групи Жанна Чигілейчик надала пропозиції щодо плану та напрямків роботи групи на поточний навчальний рік. На кожному засідання планується вивчення сучасних підходів та інноваційних тенденцій в методиці викладання зарубіжної літератури, перспективного педагогічного досвіду викладачів творчої групи.

Широке використання цифрових технологій на уроках суттєво урізноманітнює навчання, спонукає учнів до самостійної праці, критичного мислення, пошуку, а також підтримує позитивну мотивацію до навчання, дозволяє адаптуватися в умовах сьогодення. Досвідом роботи з питань використання цифрових інструментів на уроках зарубіжної літератури поділилися викладачі Федорівського центру професійної освіти Наталія Остапчук, ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Жанна Чигілейчик, ДНЗ «Пологівський професій ліцей» Марина Прокопенко. Наталія Остапчук наголосила на необхідності визначення найбільш оптимальних цифрових інструментів для кожного етапу роботи на уроці та під час самостійної підготовки здобувачів освіти.

Жваво пройшло обговорення розробки нових методичних матеріалів, збірник «Крила творчості» з досвіду роботи викладачів зарубіжної літератури області планується видати у червні 2025 року.

Бажаємо всім викладачам зарубіжної літератури благополуччя, життєвої наснаги, нових успіхів, злагоди та миру!











 

Комментариев нет:

Отправить комментарий