Translate

понедельник, 29 февраля 2016 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів іноземної мови м. Мелітополя

24 лютого 2016 року відбулося засідання творчої групи викладачів іноземної мови «Мрія». На порядку денному були такі питання:
1.     Використання ІКТ як засобу підвищення мотивації навчання – перенесено на червень.
2.     Підготовка до ДПА та ЗНО з англійської мови. Обговорення та затвердження заходів щодо підготовки учнів та, за необхідності, матеріалів для проведення ДПА.
3.     Обговорення орієнтовного пакету завдань для проведення контрольних робіт з англійської мови під час атестації ПТНЗ.
4.     Обговорення питань підготовки до обласної олімпіади з німецької мови.
Голова творчої групи – Пачина Н.Є. нагадала присутнім викладачам про те, що згідно з наказом МОН України від 08.10.2015р № 1050. «Про внесення змін до наказу МОН України № 940 від 16.09.2015р.» цього року має бути проведено ДПА з іноземної мови. Рекомендації щодо організації та підготовки до проведення ДПА надійшли в листі Запорізького науково-методичного центру професійно-технічної освіти від 20.01.2016 №04/11, який було зачитано доповідачем.

Під час обговорення питання викладачі творчої групи визначились з принципом добору матеріалів до екзаменаційних білетів, їх кількості, правильним оформленням всіх екзаменаційних матеріалів, правилами проведення ДПА та критеріями оцінювання робіт у 2015-2016н.р.
Голова творчої групи Пачина Н.Є. ознайомила присутніх з наступним питанням - обговорення орієнтовного пакету завдань для проведення контрольних робіт з англійської мови під час атестації ПТНЗ з перспективою на майбутнє. Доповідач представила наданий методистом зразок завдань такритерії його оцінювання, а також разом з Романенко І.Г. представила на обговорення вже використані завдання з часу атестації ДНЗ «Мелітопольське ВПУ». Викладачі Біляєва Т.І., Крютченко О.О., Тікевич С.В., Родіна І.О. та Білка Н.О. висловили пропозиції розробити подібні завдання за такою схемою: 1) початковий рівень – 3 завдання по 1 балу; 2) середній рівень - 6 завдань по 0,5 бала; 3) достатній рівня – 2 завдання по 1,5 бали; 4) високий рівень – 1 завдання на 3 бали та скласти орієнтовний перелік різнопланових вправ для кожного рівня складності (відповідно): 1) артикль, число іменників; 2) ступені порівняння прикметників, форми неправильних дієслів; 3) умовні речення (І та ІІ), часові конструкції Perfect; 4) вміння висловити свою думку стосовно певної теми. 
Голова творчої групи – Пачина Н.Є. нагадала присутнім викладачам німецької мови про проведення обласної олімпіади з німецької мови 19.04.2016р. та необхідність якісної підготовки учнів до всіх етапів заходу.

Бажаємо успіхів в роботі та творчої наснаги викладачам групи «Мрія»!




Комментариев нет:

Отправить комментарий