Translate

среда, 2 марта 2016 г.

Відкритий урок з предмета "Історія України"

1 березня у ДНЗ «Токмацький професійний ліцей» пройшов відкритий урок з історії України на тему: «Радянізація західних областей України у повоєнний період». Урок провела викладач історії Піпник Н.М., яка цьому році атестується на присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» та педагогічного звання «старший викладач». Раціонально, вдумливо й дидактично грамотно була визначена основна мета уроку, вона чітко випливала зі змісту навчального матеріалу, відповідала віковим і інтелектуальним особливостям учнів групи та несла в собі інформацію про кінцевий результат уроку. В якості епіграфу доречно використані слова Г.Гегеля «Трагедія історії не в боротьбі правди проти неправди, а в боротьбі різних правд». Викладач звернула увагу на суперечливу, неоднозначну трактовку подій повоєнного періоду в сучасному українському суспільстві.

Робота з вивчення нового матеріалу характеризується конкретністю і чіткістю реалізації основних завдань уроку. Новий матеріал вивчався в процесі роботи учнів у малих групах, яка мала творчий пошуковий характер. До основних висновків учні приходили самі, а викладач при цьому зберігав керівну роль. Уміло був включений в урок матеріал документів. У ході подачі нового матеріалу вдало використаний прийом «Інтерв’ю журналіста з дослідником життєвого шляху Р. Шухевича». Застосування ІКТ на уроці дозволило доступно викласти новий матеріал і закріпити його. Показником пізнавальної активності й інтересу учнів було розв’язання проблемного питання в кінці уроку.
Урок проведено у високому темпі, раціонально використано кожну хвилину. Мети уроку досягнуто. З точки зору виховного впливу уроку необхідно відмітити виховання толерантного ставлення до протилежних думок та розуміння суперечностей суспільного життя.







Комментариев нет:

Отправить комментарий