Translate

среда, 16 марта 2016 г.

Обласний семінар викладачів української мови та літератури

15 березня 2016 року на базі ДНЗ «Запорізьке вище індустріально-політехнічне училище» був проведений обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури ПТНЗ Запорізької області.
Перед початком семінару перед викладачами виступив директор ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» Полухін В.Ф., який розповів про перспективи розвитку професійно-технічного навчального закладу.
Викладач Кравець О.В., спеціаліст вищої категорії, провела відкритий урок з української літератури на тему: «Олександр Довженко – засновник поетичного кіно».
Епіграфом уроку стали слова О.Довженка, актуальні і сьогодні: «Я син свого часу і весь належу сучасникам своїм». Урок проведено в формі «віртуального музею».
Олександра Василівна раціонально використала час, розподіливши його на окремі компоненти. Це дало змогу учням добре засвоїти навчальний матеріал. Слід відзначити, що впродовж усього уроку викладач застосовувала інноваційні методи і форми роботи, зокрема проектні технології як засіб формування самостійності учнів. Доречно були використані ІКТ. Урок проведено на високому методичному рівні.
Кравець О.В. також поділилась своїм досвідом щодо використання проектних технологій на уроках української мови та літератури.
З досвіду роботи за цією темою виступили викладач ДНЗ «Молочанський професійний аграрний ліцей» Козлик Л.М. та викладач ДНЗ «Запорізький торгово-кулінарний ліцей» Личко О.В.
Учасник семінару із задоволенням взяли участь в обговоренні поточних питань щодо викладання української мови та літератури на сучасному етапі.
На сторінці "Творча лабораторія педагогічних працівників ПТНЗ" розміщено матеріали відкритого уроку Кравець О.В.




Комментариев нет:

Отправить комментарий