Translate

четверг, 19 октября 2017 г.

Обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури ПТНЗ Запорізької області


18 жовтня 2017 року на базі ДНЗ «Вільнянський професійний ліцей» був проведений обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури ПТНЗ Запорізької області на тему: «Впровадження ІКТ для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках української літератури».
Перед початком семінару перед викладачами виступила заступник директора ліцею Малахова О.О., яка розповіла про перспективи розвитку професійно-технічного навчального закладу.
          Викладач Антонова О.М. провела відкритий урок з української літератури на тему: «Ольга Кобилянська. Повість «Земля» – психологічне трактування вічних проблем. Трагічна історія родини Федорчуків». Тема влади землі над селянином належить до вічних тем у мистецтві. Вона цікава і для наших учнів.
Олена Миколаївна вміло створила позитивну атмосферу на уроці. Це дало змогу учням добре засвоїти навчальний матеріал. Слід відзначити, що впродовж усього уроку викладач застосовувала різноманітні методи і форми навчання, зокрема пошуково-дослідницькі завдання, клоуз-тести, роботу із скрап буками. Змістовно та цікаво пройшла бесіда щодо порівняння різних психологічних типів людей. Учні висловлювали власні думки з приводу прочитаного, а також розробили рекомендації майбутнім батькам щодо виховання дітей. На уроці доречно були використані інформаційно-комунікаційні технології. Урок проведено на високому методичному рівні.
Вітковська Л.С., викладач ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей» поділилась своїм досвідом щодо використання ІКТ на уроках української мови і літератури. Людмила Сергіївна успішно пройшла навчання на 30-годинному тренінгу «Моделювання уроку української мови в умовах розвитку електронного середовища» та розповіла колегам про найбільш яскраві моменти цієї події.
Учасники семінару із задоволенням взяли участь в проведенні тренінгу «Крок до майстерності. Мета тренінгу: активізувати творчий потенціал кожного педагога, стимулювати бажання підвищувати свій професійний рівень, сприяти формуванню позитивної самооцінки й усвідомлення унікальності особистості кожної людини. Методист ліцею Шулякова Л.Ю. розробила оригінальні завдання для учасників семінару Викладачі працювали в групах, обговорювали педагогічні ситуації та розв’язували педагогічні задачі.
З інформацією щодо особливостей викладання української мови та української літератури у 2017-2018 навчальному році виступила керівник експертної творчої групи викладачів української мови та літератури ПТНЗ
м. Запоріжжя Кокіна І.А.
Методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Четверякова Л.І. надала інформацію щодо проведення мовно-літературних конкурсів у 2017-2018 навчальному році, а також зосередила увагу викладачів на підготовці учнів до другої науково-практичної конференції учнів ПТНЗ «Україна очима молоді».
Велика подяка керівництву ліцею за гостинну атмосферу, яка панувала під час проведення семінару. Бажаємо успіхів у роботі всім викладачам української мови та літератури!












Комментариев нет:

Отправить комментарий