Translate

среда, 28 октября 2015 г.

Обласний семінар-практикум викладачів української мови та літератури

27 жовтня 2015 року ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ» зустрічав гостей – учасників обласного семінару викладачів української мови та літератури. Тема семінару: «Використання краєзнавчого матеріалу на уроках української мови і літератури та в позакласних заходах».
              Про тенденції розвитку ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ» розповіла методист ліцею Єрмоленко Н.В.  Привітати учасників семінару  прийшли учні – майбутні   залізничники.  Золотистий коровай, ліричні вірші, милозвучні українські пісні добавили домашнього колориту і затишку.




         Про використання краєзнавчого матеріалу у своїй роботі розповіла викладач української мови та літератури ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ»            Колодка О.О. До уваги учасників семінару  був запропонований уривок з виховного заходу на тему: «Дівчина-піснетворець – образ з легенди (за творчістю Марусі Чурай)».
Після обговорення доповіді  перед викладачами-мовознавцями виступила керівник експертної творчої групи «Дивослово» м. Мелітополя Кардашова Н.Г. про роль позакласних заходів у роботі з учнями з метою вивчення культури та історії нашого краю.
Наприкінці заходу психолог ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ» провела з учасниками інтерактивні вправи, які допоможуть педагогам мотивувати роботу учнів у підготовці та проведенні виховних заходів.
Семінар пройшов цікаво:  мовознавці щедро ділилися своїми здобутками, обговорювали проблемні питання, провели узагальнення роботи творчих груп.

Підводячи підсумок роботи, керівник семінару Калініченко О.С., викладач української мови та літератури ДНЗ «Запорізьке ВІПУ», подякувала всім, хто взяв участь у семінарі,  та побажала  творчого натхнення, впевненості у своїх силах, віри в те, що сила українського слова переможе розбрат і об’єднає наш народ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий