Translate

среда, 7 октября 2015 г.

Засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури м. Мелітополя

6 жовтня 2015 року в ДНЗ «Мелітопольський трогово-професійний ліцей» відбулося засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури м. Мелітополь «Дивослово».
На порядку денному – актуальні методичні питання:
1.Обговорення плану роботи творчої групи на 2015-2016н.р.
2.Опрацювання методичних рекомендацій у викладанні української мови та літератури в 2015-2016 н.р.
3. Роль інтегрованих уроків у сучасній освіті. Обмін досвідом.
4. Роль позакласних заходів у роботі з учнями з метою вивчення культури, історії, звичаїв, патріотичного виховання та відповідальності за Батьківщину.
Учасники засідання проаналізували роботу експертної творчої групи за 2014-2015 н.р. і затвердили план роботи на поточний навчальний рік. Керівник групи Кардашова Н.Г. виступила з повідомленням стосовно методичних рекомендацій МОН України щодо викладання української мови та літератури у 2015-2016 навчальному році, які розміщено в спецвипуску газети для вчителів української мови та літератури № 15-16 (823-824), серпень 2015. Автори газети пропонують орієнтовне календарно – тематичне планування з української мови та літератури у 5-11 класах (зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 29.05.2015 № 585). Викладачі групи «Дивослово» ознайомилися з методичними рекомендаціями і взяли до уваги у роботі.
Викладач Кардашова Н.Г. поділилася досвідом роботи з проведення нетрадиційних типів уроків і представила творчий звіт-слайди інтегрованого уроку – походу – дослідження «Дивовижне поруч. Заповідник «Кам’яна могила».
         Сучасна освіта вимагає оновлення і підвищення ефективності виховної роботи на уроках та в позаурочний час. Викладачі творчої експертної групи Кулик М.О., Ширяєва Л.А., Орлинська С.П. та Зубашенко Л.О. підготували повідомлення про такий важливий аспект в роботі педагога як патріотичне виховання та дійшли висновку, що тільки любов до української культури, звичаїв, збереження народної скарбниці - допоможе нам виховати в наших учнях почуття патріотизму та гордості за те, що ми – українці!
         Засідання пройшло в доброзичливій творчій атмосфері співпраці та обміном досвіду роботи.
                                     


Комментариев нет:

Отправить комментарий