Translate

суббота, 7 октября 2023 г.

Засідання експертної творчої групи "Борисфен"

 

Освіта ХХI століття вимагає нових підходів, які базуються на зверненні до особистості здобувача освіти з його потребами та інтересами, в основу яких покладено сприйняття процесу навчання як вільного зростання розвитку цієї особистості. Головне сьогодні – навчити жити, орієнтуватись і діяти в умовах сьогодення. Сучасному суспільству потрібна інформована та компетентна особистість, яка спроможна приймати самостійні рішення та нести відповідальність за свої вчинки, тому формування в учнів навичок оцінювання суспільних явищ і процесів є головним із завдань при проведенні уроків історії.

Більшість викладачів стикаються з проблемою якості знань і практичного їх застосування в житті здобувачами освіти. Виникає необхідність знайти ефективні технології, форми, методи і прийоми викладання історії.

Головним завданням творчої групи «Борисфен» є впровадження найбільш ефективних сучасних педагогічних технологій у практичну діяльність викладачів історії закладів П(ПТ)О, обмін досвідом успішної педагогічної діяльності, методична допомога викладачам області. Група продовжує роботу над методичною темою «Розвиток критичного мислення на уроках історії як інструмент формування громадянської компетентності».

05 жовтня 2022 року відбулось онлайн засідання експертної творчої групи «Борисфен». Під час зустрічі розглянули наступні питання:

1. Обговорення і затвердження плану на поточний навчальний рік.

2. Обмін досвіду з організації роботи з учнями під час воєнного стану.

Засідання групи відкрила керівник Тетяна Казаченко, яка відзначила, що в умовах навчання в дистанційному форматі у воєнний період необхідно знаходити шляхи формування мотивації здобувачів освіти до вивчення історії. Досвідом роботи з використання сучасних сервісів для створення інтерактивних завдань (Wordwall, Quzizz) поділилася викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» Наталія Хмура.

Керівник творчої групи також ознайомила присутніх з планом роботи групи на поточний навчальний рік. Викладачі обмінялися думками з питань створення нового альманаху методичних матеріалів.

Бажаємо всім викладачам історії невичерпної енергії, натхнення для творчості, нових успіхів, життєвих перемог, миру!






Комментариев нет:

Отправить комментарий